donderdag 4 april 2013

PETRA IN PRESS: LEEUWARDER COURANT 30 MAART 2013 | XL & HANDMADE
PETRA IN PRESS: LEEUWARDER COURANT 30 MAART 2013 | HANDMADE | DOOR MACHTELD LEISTRA:

Naast groot is er ook een portie realisme en retro dat de sieraden zo bijzonder maakt. Levensechte bloemen, een (grote) bedel in de vorm van een veer, een insect, een dier of een gebruiksvoorwerp zijn helemaal hip. En een groot vintage medaillon, een retro zakhorloge of een klein portemonneetje aan een lange ketting maken een outfit helemaal af. Ook populair zijn uitsteeksels aan ketting of armband. Lange slierten of puntige studs of een reeks stenen achter elkaar.

Een andere trend deze zomer is een ‘handgemaakt’ uiterlijk met natuurlijke materialen. We zien veel leer, stenen en zelfs haaientanden, fossielen en been. Ook kralen en stof zijn veel gebruikte materialen. Winkels hangen vol met sieraden die eruit zien alsof ze zelfgemaakt zijn, maar het blijft natuurlijk massaproductie. Wil je echt iets bijzonders dan kun je terecht bij de ontwerpers en merken op deze pagina.

Van heel veel kleine kraaltjes wordt een groot kleurrijk geheel gemaakt, wat een tikkeltje tribal aan doet, of er worden grote kralen gebruikt (Accessorize en New Look). Vooral een trend is dat die natuurlijke en ‘goedkopere’ materialen gecombineerd worden met het echte werk zoals zilver, goud, edelstenen en andere blingbling. Van heel veel kleine kraaltjes wordt een groot kleurrijk geheel gemaakt, wat een tikkeltje tribal aan doet, of er worden grote kralen gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten